Blog over kleding en accessoires

Blog over kleding en accessoires

Carnavalskleding, begint het al te kriebelen?

by Russell Murray

Wanneer de carnavalsperiode aanbreekt worden sommige mensen onrustig. Ze kijken uit naar het feest van de zotheid. Dat ene weekend per jaar waar ze uitgebreid kunnen feesten en het dagelijkse leven kunnen vergeten. Het eerste moment is natuurlijk al de elfde van de elfde, dan begint het al te kriebelen en beginnen veel mensen al na te denken over welke kleding ze tijdens de carnaval willen gaan dragen. Want het is geen carnaval zonder passende carnavalskleding


Waar moet je beginnen?

Er zijn de welbekende carnavalsoptochten waar men al het hele jaar druk mee is, ideeën verzinnen voor het thema, de kleding en dan moet alles nog gebouwd worden. Iedereen wil de mooiste wagen in de optocht met de mooist passende kleding. Ook wanneer je niet mee loopt in een optocht is het leuk om op te vallen tussen alle andere kostuums. Maar de keuze is zo ontzettend groot, hoe kies je nu de juiste outfit waarmee je echt op gaat vallen?  Er zijn veel verschillende winkels waar carnavalskleding te koop is, het online aanbod is nog vele malen groter. Het is handig als je al een idee hebt welke kleding je tijdens deze periode zou willen dragen. Anders mag je er gerust op rekenen dat je dagen druk bent met het doorspitten van de vele verschillende mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen met een vriendengroep hetzelfde thema uit te beelden, of als bekend duo of trio te gaan. Samen heb je meestal meer ideeën dan wanneer je alleen bent, en samen is net zo leuk! Vaak wordt er ook gekeken naar de actualiteit, wat is er op dit moment een hot topic? Dan is het leuk om dat ook uit te beelden, maar let op! Als het echt een hot topic is zul je waarschijnlijk niet de enige zijn die dat thema in zijn of haar carnavalskleding gaat verwerken.


Waarom niet zelf maken?

Misschien weet je al precies hoe je verkleed wil gaan, je hebt een compleet beeld in je hoofd maar je kunt maar niet de juiste outfit vinden. Als je een beetje creatief bent is het ook heel erg leuk om zelf je carnavalskleding te maken! Zo weet je zeker dat je precies de kleding hebt die jij voor ogen hebt en je bent er honderd procent van verzekerd dat jij de enige bent die deze outfit draagt. En ben je niet zo handig met naald en draad? Er is vast wel iemand die je wil helpen.  Hoe je ook aan jouw kleding komt en wat je ook gaat dragen, zorg ervoor dat je geniet!


Delen  

Over ons

Blog over kleding en accessoires

Welkom, mijn naam is Daniëlle. Ik kom uit een gezin met vier oudere broers en twee jongere zussen. We hadden het vroeger niet zo heel erg breed en geld voor nieuwe kleding was er gewoon niet. Mijn moeder vond het beter als we elkaars kleding konden dragen en belangrijker: schoon en heel. Dus heel vaak liep ik met jongenskleding naar school. Tot het moment was aangekomen dat ik mijn eigen kleding begon te ontwerpen. Met een lapje stof van de markt kon ik jurkjes, broeken en leuke shirts voor mezelf, broers en zusjes maken. Het werd een succes, want tot op de dag van vandaag ontwerp ik kleding en accessoires voor jong en oud. En waar het hart vol van is loopt de tong van over. Daarom ben ik deze blog begonnen waar ik de laatste ontwerptrends en fashionaccessoires de revue laat passeren.

Categorieën

Archief

Recente artikelen